De financiering

Verschillende mogelijkheden

De financiering

Verschillende mogelijkheden

Financiering padelbaan

Wat padel kan opleveren

Bij een goede exploitatie van de padelbaan zien clubs dat Padel een sport is die zeker rendement kan opleveren. Dat kun je nu zelf makkelijk uitrekenen met ons verdienmodel. Deze kun je vrijblijvend opvragen door onderstaand formulier in te vullen.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om een padelbaan te financieren. O.a. Crowdfunding en het uitgeven van obligaties en onderhandse leningen hebben bewezen geschikte mogelijkheden te zijn voor (deel)financiering.

Padelfactory heeft SponsorVisie bereid gevonden om partijen hierbij te begeleiden. Met Crowdfundingvoorclubs.nl en Obligatieplan.nl hebben zij al geruime ervaring met het begeleiden van dergelijke trajecten.

Het rendement van padel bij jouw club, vereniging of bedrijf

Zorgt voor ledenbehoud

Extra inkomsten trainers en kantine

Zorgt voor nieuwe sponsoren

Meer competities en toernooien

Financiering padelbaan

Verschillende mogelijkheden

Maak gebruik van crowdfunding

Crowdfunding is een geweldige manier om geld op te halen voor het realiseren van een nieuwe padelbaan, de nieuwe padelbaan te promoten en zelfs aan voorverkoop te doen. Crowdfundingvoorclubs.nl levert alles wat nodig is om een succesvolle campagne te voeren. Van een platform, dat aan de website kan worden gekoppeld, tot kant-en-klare plannen voor diverse doelen en pro-actieve ondersteuning op afstand. Het platform zorgt dat alles is geautomatiseerd.

De video hiernaast laat in 1 minuut zien hoe het systeem werkt.

Licentievormen
Er zijn twee licentievormen. Een no-cure-no-pay-licentie met alleen een variabele vergoeding van 7,5% over de opgehaalde donaties en een voordeellicentie met een vaste vergoeding van € 950,- op jaarbasis. De tweede optie is voordeliger bij campagnes waarbij meer dan € 15.350,-moet worden opgehaald. Bij deze licentie is een gratis consult op locatie van de club (t.w.v. € 250,-) inbegrepen, waarbij de club wordt geholpen de campagne zo optimaal mogelijk op te zetten. Als je bij Padelfactory een padelbaan koopt krijg je 200 euro korting op één van de twee licentievormen. Deze korting wordt verrekend op de factuur van de baan.

Obligatieplan padelbaan

Het financieren van een padelbaan samen met betrokkenen of leden is vaak veel interessanter dan het financieren bij de bank. Niet alleen omdat een veel lagere rente kan worden gehanteerd, maar ook omdat er minder zekerheden worden gesteld en het sneller geregeld kan worden. Voor verenigingen is bovendien een fiscale constructie mogelijk die de investering circa 30% kleiner kan maken. Obligatieplan.nl help jou om obligaties of onderhandse leningen uit te geven en automatiseert processen waar mogelijk.

Naast een professioneel platform waar alle informatie kan worden verstrekt, direct online ingeschreven kan worden en een live tussenstand wordt gecommuniceerd, ontvang je de toolkit ‘obligatiecrowdfunding’ waarin diverse voorbeelddocumenten zitten die benodigd zijn voor crowdfunding op basis van obligaties of lening, zoals een concept obligatie- of leningovereenkomst, obligatie- of leningsvoorwaarden en alles wat nodig is om een fiscaal vriendelijke schenking van rente of aflossing te organiseren.

Lees hieronder meer over de voordelen van een obligatieplan

Obligatieplan

Mogelijkheden en voordelen

Fiscale constructie

Zoals aangegeven is het voor verenigingen mogelijk om de investering met ca. 30% te verlagen door gebruik te maken van een fiscale constructie. HC Bloemendaal gebruikt deze constructie al jaren en hun Obligatiemus is in 2009 goedgekeurd door de Belastingdienst. De video met uitleg van de fiscale constructie (zoals HC Bloemendaal die gebruikt) vind je via deze link.

Rekentool

Op obligatieplan.nl kan een rekentool worden aangevraagd waarmee je alle mogelijke scenario’s kunt doorrekenen. Een annuïtaire lening met een looptijd van 8 jaar, een rente van 5% en een verplichte jaarlijkse schenking van € 50,- levert de vereniging al een besparing van € 17.522.- op, terwijl het de deelnemers (met 52% belastingschijf) niets kost.

De voordelen op een rij

Obligatieplan.nl

Eenvoudig te organiseren dankzij een online platform
Alle benodigde documentatie, zoals concept obligatieovereenkomst en – voorwaarden
Voorbeeldcommunicatie naar potentiële deelnemers
Advies en support
Geen risico door lage, variabele kosten (1% over opgehaald bedrag)

Obligatieplan.nl beheer

Ook het beheer tijdens de looptijd van de obligaties of onderhandse leningen wordt door Obligatieplan.nl tegen lage kosten 0,25% over de hoofdsom per jaar) volledig geautomatiseerd.

Volledige geautomatiseerde administratie en beheer van de obligaties
Gemak door betaalbatches voor betaling van rente en aflossing
Online inzicht en overzicht via een eigen online portal voor je organisatie en jouw deelnemers
Geautomatiseerde correspondentie, zoals jaaropgaves, met alle deelnemers

Kijk voor meer informatie op Obligatieplan.nl of Crowdfundingvoorclubs.nl