Onderhoud

Langer plezier van je banen

Onderhoud

Langer plezier van je banen

Onderhoud padelbaan

Verlengt de levensduur

Om ervoor te zorgen dat de padelcourts goed bespeelbaar blijven, is onderhoud noodzakelijk. Net als bij een tennisbaan, kun je de baan dagelijks/wekelijks borstelen om het kunstgras schoon en luchtig te houden. Daarom bieden wij een jaarlijks onderhoudsprogramma, waarin we de baan machinaal een onderhoudsbeurt geven.

Hierbij moet je denken aan het schoon zuigen van het gras, het regelmatig toevoegen van nieuw zand, het borstelen en reinigen van het glas en het periodiek controleren van de constructie. Voor de levensduur van de baan wordt sterk aangeraden om je baan zowel zelf als jaarlijks door ons te laten onderhouden. Hier lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van het goed onderhouden van je padelbanen.

Het onderhouden van de kooi

Het voorzien van poedercoating geeft het verzinkte staal een lange levensduur. Om het fraaie uiterlijk te behouden is periodiek verwijderen van vuil daarom noodzakelijk. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig worden gecombineerd met het reinigen van de ruiten.

Frequentie van het reinigen
Niet goed en frequent reinigen verhoogt de kans op erosie. In de nabijheid van veel industrie en van de zee zal de aantasting van het coatwerk groter zijn. Er zijn vijf situaties te onderscheiden die een andere reinigingsfrequentie noodzakelijk maken:

Normale omstandigheden: 1x per jaar
Industriegebied: 2x per jaar
Aan zee, binnen 20 km vanaf de kust: 3x per jaar
Niet beregende delen, dus delen die niet via natuurlijke weg worden schoongehouden: 3x per jaar
Combinatie van bovenstaand

Neem contact op voor meer informatie over het onderhoud van de padelkooi.

Neem contact op

Het onderhouden van het kunstgras

Ook het onderhoud dat nodig is om het kunstgras in goede conditie te houden kan eveneens verschillen per locatie. O.a. de aanwezigheid van bomen en ander groen rond de banen, ligging in de schaduw of zon en bespelingsgraad zijn van invloed.

We adviseren daarom periodiek onderhoud (dagelijks/wekelijks) in combinatie met jaarlijks grondig onderhoud door PadelFactory.

Wat kun je eenvoudig zelf?

Ontdoen van losse vervuiling
Borstelen/slepen van de kunstgras toplaag (vraag naar de speciale bezem)
Behandelen met MO5 Sport
Jaarlijks twee keer de glazen wassen

Jaarlijks grondig onderhoud door PadelFactory

Zuigen/blazen – verwijderen van bladeren, dennennaalden, takjes, etc. van de baan zodat deze aan de oppervlak schoon is.
Machinaal schoonborstelen kunstgras
Zuiveren kunstgras en zand (indien nodig aanvullen)

MO5 Sport
MO5 Sport bevat microben en schimmels en bestaat uit verschillende stammen bacteriën en gisten. Het middel verteert de organische laag die in de kunstgrasmat zit tot microscopisch kleine deeltjes die daardoor eenvoudig door het drainagesysteem de grond in zakken. Uw kunstgrasmat en drainagesysteem blijven hierdoor helemaal schoon.

MO5 Sport startte in 2017 en heeft veel succes op o.a. hockeyvelden, tennisbanen en padelbanen. Het gebruik van het schoonmaakmiddel heeft geen enkel negatief effect. Het vervuilt het bodemwater niet (in tegendeel) en is ongevaarlijk voor sporters en medewerkers.

Wij gebruiken MO5 voor het schoonmaken van het kunstgras van onze banen en komen elk jaar langs voor een uitgebreide inspectie. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Onderhoudscontract

Dan onderhouden wij je baan

Voor het specialistisch onderhoud bieden wij een onderhoudscontract aan. Het contract houdt in dat wij de padelbanen jaarlijks een een grote onderhoudsbeurt geven. Tijdens deze beurt voeren wij onder andere bovengenoemde werkzaamheden uit, maar werken we bijvoorbeeld ook de randen van de baan bij en verversen we de zandlaag op het kunstgras. De uitvoering van de werkzaamheden wordt samen met jou ingepland. 

Neem voor meer informatie over onder andere de kosten van een onderhoudscontract contact met ons op.

Neem contact op