Pickleball

De nieuwe rage uit Amerika!

Het is eenvoudiger en toegankelijker dan de meeste andere racketsporten!

Zoek je een aanvulling of alternatief voor padel? Pickleball is een snelgroeiende racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert. De sport verspreidt zich de laatste jaren razendsnel en wordt nu op alle continenten gespeeld.

Pickleball is makkelijk te leren en is geschikt voor iedereen. Je speelt de sport op een klein veld en het materiaal is licht.

Wat is Pickleball?

Pickleball is een racketsport die gespeeld wordt op een veld met dezelfde afmetingen als het dubbelspel bij badminton. Het net op dit veld is vergelijkbaar met dat van een tennisbaan. Je speelt pickleball met een paddle en een geperforeerde plastic bal, een bal met gaten. Pickleball is makkelijker dan tennis omdat de bal minder vaart kan maken waardoor je meer tijd hebt om te reageren.

Het spel kan door iedereen gespeeld worden, ongeacht leeftijd of niveau. Je kunt de sport binnen of buiten beoefenen op harde of zachte ondergronden.

Eenvoudig en toegankelijk

Pickleball bestaat al ruim 50 jaar maar komt nu pas in een stroomversnelling. Het spel werd voor het eerste gespeeld in de zomer van 1965 in de Verenigde Staten. Pickleball is ontstaan door dat Bill Bell en Barney McCallum wilden gaan badmintonnen met hun gezinnen maar niemand een shuttle kon vinden. Ze hadden wel een zogenaamde ‘whiffle’ bal, hingen het badmintonnet lager en maakten batjes van triplex.

Met name in Canada en de Verenigde Staten groeit de sport de laatste tijd explosief. De U.S.A. Pickleball Association schat op dit moment zo’n 5 miljoen actieve pickleball spelers in hun land. Ook op de andere continenten is de sport bezig met een opmars.

Onze Pickleballbaan

Een Pickleballbaan bestaat uit een betonnen vloer, voorzien van speciale coatingverf, en een netinstallatie. Wij kunnen een volledige baan aanleggen of bijvoorbeeld alleen de netinstallatie leveren.

Pickleball sportvloer

Pickleball wordt gespeeld op een betonnen vloer. Het veld wordt hierop met speciale coatingverf in diverse kleuren aangebracht.

• Ligt er al een betonnen ondergrond?

Dan kunnen we het veld hierop in principe direct aanbrengen.

• Nog geen betonnen ondergrond?

Dan kunnen wij ook de sportvloer aanleggen. Hierbij maken we gebruik van duurzaam waterdoorlatende drainbeton.

Close up van een pickleballbaan net

Pickleball-netinstallatie

Portable netinstallatie gemaakt van gepoedercoat staal en is binnen enkele minuten op te zetten. Zeer stevig en het net kan ook buiten worden gebruikt. Het net zelf is gemaakt van polyester (tetoron) met een PVC rand.

Prijs

€149,95

Geleverd in een nylon draagtas.

Vraag hier je Pickleballbaan aan

Pickleballbaan - NL

Benieuwd naar de prijzen en extra’s van onze padelbanen? Vraag hier snel en vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Scroll naar boven